Inloopbijeenkomst Compenserende Maatregelen Kierbesluit

4 november 2016 Donderdag 24 november 2016 organiseren waterschap Hollandse Delta, Evides Waterbedrijf en Rijkswaterstaat een inloopbijeenkomst over de compenserende maatregelen die worden uitgevoerd vanwege het kierbesluit.
Werkaamheden in volle gang | © waterschap Hollandse Delta

Geïnteresseerden zijn welkom op 24 november tussen 17.30 - 20.00 uur in Recreatiecentrum de Staver, Olympiaweg 32, 3245 DL Sommelsdijk.

Tijdens de inloopbijeenkomsten willen wij u graag informeren over actuele stand van zaken rondom het project en uitvoering daarvan. Bij deze bijeenkomst zijn medewerkers van de betrokken organisaties aanwezig om toelichting te geven op de geplande werkzaamheden en antwoord te geven op uw vragen.

Op een kier 

Vanaf 2018 gaan de Haringvlietsluizen ‘op een kier’ als de waterstand op het Haringvliet lager is dan op zee. Dat is belangrijk voor de internationale vismigratie. Op deze manier kunnen trekvissen zoals zalm en zeeforel de sluizen passeren richting hun paaigebieden, die stroomopwaarts liggen. Het openzetten van de sluizen zorgt er ook voor dat zout water binnen kan stromen, waardoor het westelijk deel van het Haringvliet gaat verzilten. Inname van zoet water blijft op het Haringvliet gegarandeerd ten oosten van de lijn Middelharnis en het Spui. Evides Waterbedrijf en waterschap Hollandse Delta moeten daarom hun inlaatpunten voor zoet water in het gebied verleggen naar de locatie waar zoet water gegarandeerd blijft. Rijkswaterstaat gaat als beheerder van de Haringvlietsluizen het zoutgehalte continu monitoren.  

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden over het laatste nieuws over de werkzaamheden rondom de Compenserende Maatregelen Kierbesluit is dit mogelijk door u te abonneren op de KierAlert. Dan krijgt u direct na het verschijnen van nieuws een e-mail met dit nieuws.