Vervolg grondonderzoek Goeree-Overflakkee Oost

12 juli 2016 Afgelopen week heeft GMB Civiel B.V. weer een aantal grondonderzoeken uitgevoerd voor de Compenserende Maatregelen Kierbesluit, deeltraject Goeree-Oost. De grondonderzoeken zijn nodig voor de berekeningen van de kunstwerken, het inlaatgemaal en de sifons*.
Een tijdelijke brug om onderzoek te kunnen doen op de locatie. | © waterschap Hollandse Delta
Werken met klein materieel om rekening te houden met de omgeving en de gewassen op het land. | © waterschap Hollandse Delta

Voor het uitvoeren van deze onderzoeken is specialistisch materieel ingezet. Er is zo veel mogelijk gewerkt met klein materieel, rekening houdend met de omgeving en de gewassen op het land.

Om het onderzoek te kunnen doen op de locatie van het nieuwe  inlaatgemaal, vlak bij gemaal Koert in Middelharnis, heeft er zelfs een tijdelijke brug gelegen. Het inlaatgemaal wordt voorzien van visvriendelijke pompen. Bijzonder aan deze nieuwe inlaat is, dat deze bij wateroverlast ook omgekeerd kan werken en dus overtollig water kan afvoeren. De bouw van het inlaatgemaal start in 2017.

* Sifons worden uitgevoerd met betonnen buizen met een in- en uitstroombak. Deze zijn nodig om het water onder de havenkanalen van Middelharnis en Dirksland te laten stromen.