Aannemer werkzaamheden Voorne-west bekend

24 december 2014 Waterschap Hollandse Delta heeft de uitvoering van de Compenserende Maatregelen Kierbesluit voor het deeltraject Voorne-west gegund aan aannemingsbedrijf Huub Verlouw B.V. uit Ammerzoden (Gelderland).

De verwachting is dat de aannemer in januari 2015 start met de eerste werkzaamheden en deze op 1 juli 2015 afgerond zullen zijn.

De aannemer voert diverse werkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat zoet water vanuit het Brielse Meer via bestaande en nieuwe sloten vervoerd wordt richting Hellevoetsluis. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het vergroten vanĀ  bestaande duikers (verbindingen tussen twee sloten), het aanpassen van een aantal stuwen en nieuwe stuwen plaatsen. Bovendien graaft de aannemer langs de N57 een nieuwe sloot met een lengte van 1,2 kilometer. Zijkanten van de sloot krijgen een beschoeiing.

Met het graven van deze nieuwe sloot kan het watersysteem tussen Hellevoetsluis en de N57 omgedraaid worden, zodat het water voortaan vanuit het Brielse Meer aangevoerd wordt en niet meer vanuit het Haringvliet.